łatwy
10min.
25min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 100 g | boczku |
| 1 | średniej wielkości cebula |
| 2 ząbki | czosnku |
| 2 łyżki | masła |
| 2 łyżki | mąki |
| 500 ml | jasnego piwa |
| 500 ml | bulionu drobiowego |
| 200 g | sera cheddar |
| Sól | |
| Pieprz | |
| Szczypiorek |
Podsmaż pokrojony w kostkę bekon w garnku nieprzywierającym.
Dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek i mieszaj od czasu do czasu przez około 10 minut. Dodaj masło i mąkę. Podsmaż mąkę na złoty kolor.
Wlej piwo i gotuj przez około 5 minut, aż będzie gęste. Dodaj bulion i sól i pieprz do smaku.
Dodaj 100 gramów startego cheddaru i delikatnie wymieszaj. Podawaj gorące.
Przed podaniem udekoruj porcje posiekanym szczypiorkiem i pozostałym, startym serem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)