średni
200min.
| 3 Porcje | |
|---|---|
| 0,25 łyżeczki | uniwersalnej mąki Dobre Plony |
| 1 łyżeczka | soli |
| 1/2 łyżeczki | zmielonego czarnego pieprzu |
| 1 kg | pokrojonego w kostkę mięsa gulaszowego Mięsne Specjały |
| 4 łyżki | masła Milsani |
| 1 | cebula, posiekana |
| 2 | marchewki, posiekane |
| 1 | ząbek czosnku, posiekany |
| 2 szklanki | czerwonego wina |
| 1 | liść laurowy |
| 3 łyżki | posiekanej świeżej pietruszki |
| 0,5 łyżeczki | suszonego tymianku |
| 150 g | grzybów w puszce, pokrojonych w plasterki |
| 450 g | cebuli w puszce |
Na patelni usmaż cebulę, marchewkę i czosnek. Smaż przez 5 do 10 minut lub do momentu, aż cebula będzie miękka. dodaj wino, liść laurowy, pietruszkę, tymianek. Płynem z puszki z grzybami polej mięso.
W małej misce połącz mąkę, sól i zmielony czarny pieprz. Obtocz wołowinę mieszanką.
Roztop masło lub margarynę na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj mięso i smaż aż będzie brązowe ze wszystkich stron. Wlej całość do 2-litrowego naczynia żaroodpornego.
Duś pod przykryciem w temperaturze 175 stopni C przez 2 1/2 godziny. Zdejmij osłonę, dodaj cebulę w puszkach i grzyby i piecz przez kolejne 30 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)