łatwy
2godz.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 500 g | mięsa wołowego na gulasz |
| 1 | cebula |
| 2 | duże ziemniaki |
| 1 | duża marchew |
| 3 | ząbki czosnku |
| 1 | papryka czerwona |
| 1 | papryczka chilli |
| 2 łyżeczki | papryki mielonej słodkiej |
| 2 łyżki | koncentratu pomidorowego |
| 2 łyżki | mąki |
| 2 | liście laurowe |
| 6 ziaren | ziela angielskiego |
| 3 szklanki | bulionu wołowego |
| 3-4 łyżki | oleju |
| szczypta | cukru |
| sól, pieprz |
Mięso oprósz mąką. Ziemniaki i paprykę pokrój w grubą kostkę, a marchew w plastry.
Na patelni rozgrzej olej i zrumień kawałki mięsa. Przełóż wołowinę do garnka, a na patelni, na tym samym tłuszczu, usmaż cebulę i posiekany czosnek. Dołóż do garnka z mięsem.
Zalej całość bulionem, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Duś ok 1,5 godziny.
Po tym czasie dodaj do dania marchew, ziemniaki, czerwoną paprykę i plasterki chilli (usuń pestki, jeśli nie lubisz bardzo pikantnych potraw). Gotuj ok 15 minut, aż do miękkości.
Na koniec dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, odrobinę cukru i gotując gulasz zagęść go mąką (jeśli będzie taka potrzeba).
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)