łatwy
30min.
| 29 Porcje | |
|---|---|
| 30 | zblanszowanych migdałów |
| opakowanie pokruszonego sera feta | |
| pół | cebuli, mielonej |
| 1 łyżka | oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia |
| 3 | ząbki czosnku, posiekane |
| 30 | zielonych oliwek bez pestek |
Migdały opiekaj na patelni na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż do lekko zrumienienia, około 3 minuty. Pozostaw do ostygnięcia, około 15 minut.
Połącz ser feta, cebulę i czosnek w małej misce. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj w gładką pastę.
Do każdej oliwki nałóż odrobinę pasty feta i włóż do niej migdał. Przetnij bardzo duże migdały na pół. Przechowuj w lodówce przed podaniem, minimum 8 godzin. Serwuj z wykałaczkami wbitymi w oliwki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)