łatwy
50min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 8 szt. | Kiełbasek Norymberskich |
| 1 kg | ziemniaków |
| 2 sztuki | cebuli |
| 5 łyżek | octu balsamicznego |
| 5 łyżek | oliwy z oliwek |
| szczytpa | cukru |
| trochę | szczypiorku |
| 2 łyżki | bulionu warzywnego |
| sól i pieprz | do smaku |
Ugotować ziemniaki, a po ugotowaniu zahartować je zimną wodą i obrać. Pokroić (najlepiej w kostkę), dodać sól i pieprz oraz szczyptę cukru. Dodać ocet, oliwę i bulion warzywny rozrobiony z gorącą wodą. Podpiec na patelni.
Powoli smażyć na patelni kiełbaski norymberskie na odrobinie tłuszczu. Podawać z gotową sałatką.
Pokroić cebulę w kostkę, dodać do sałatki i dobrze wymieszać, doprawiając do smaku. Dodać także szczypiorek pokrojony drobno.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)