średni
20min.
3min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| Składniki na placki | |
| 350 g | kapusty kiszonej |
| 200 g | mąki |
| 150 g | wody |
| 1 | jajko |
| kminek | |
| Składniki na sos | |
| 250 g | pieczarek mini |
| cebula | |
| 200 g | kwaśnej śmietany |
| natka pietruszki | |
| olej do smażenia | |
| sól, świeżo mielony pieprz | |
Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na patelni. Minipieczarki pokrój na połówki. Dodaj je do cebuli i duś do miękkości. Połącz ze śmietaną i drobno posiekaną natką, dopraw solą i pieprzem.
Odciśnij kapustę i posiekaj na mniejsze kawałki. Wymieszaj mąkę, wodę i jajko. Do ciasta dodaj kiszoną kapustę i dopraw kminkiem oraz solą i pieprzem.
Na rozgrzanym oleju smaż niewielkie placuszki, 2–3 min z każdej strony, do złotego koloru.
Placki podawaj gorące, z sosem pieczarkowym.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)