łatwy
25min.
30min.
| 5 Porcje | |
|---|---|
| 800 g | ziemniaków |
| 2 | marchewki |
| 1 | pietruszka |
| 1/4 | selera |
| 2 l | bulionu |
| 150 ml | śmietany Milsani 18% |
| 2 | liście laurowe |
| 5 ziarenek | ziela angielskiego |
| 2 łyżki stołowe | masła |
| 1 łyżeczka | majeranku |
| sól | |
| pieprz | |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż warzywa na rozgrzanym maśle przez ok. 7 minut. Bulion podgrzej i zagotuj.
Kiedy warzywa się podsmażą, dodaj je do gorącego rosołu, a następnie dopraw liśćmi laurowymi, zielem angielskim i majerankiem, a także odrobiną soli i pieprzu.
Zupę gotuj aż warzywa zmiękną – przez ok. 30 minut. Po tym czasie śmietanę rozmieszaj z odrobiną ciepłego bulionu (żeby się zahartowała), a następnie dodaj do zupy i rozmieszaj. Gotuj całość jeszcze przez chwilę – ok. 5 minut. Zwróć uwagę, żeby przed podaniem usunąć z zupy liście laurowe i ziele angielskie.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)