łatwy
30min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 500 g | schabu |
| 1 | jajka |
| 2 łyżki | mąki pszennej |
| 2 łyżki | mleka |
| 4 łyżki | bułki tartej |
| sól | |
| pieprz | |
| smalec |
Schab podzielić na równe porcje, rozbić tłuczkiem, najlepiej przez folię żeby uniknąć rozerwania mięsa. Doprawić solą i pieprzem z obu stron.
Wbić do miski lub głębokiego talerza jajko, dodać mleko i wymieszać. Do kolejnego talerza wsypać bułką tartą, do trzeciego – mąkę.
Rozgrzać smalec na patelni. Kotlety obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażyć przez kilka minut z każdej strony, do uzyskania złocistej panierki.
Kotlety schabowe można podawać np. z ugotowanym ziemniakami lub puree oraz kapustą zasmażaną lub buraczkami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)