łatwy
30min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| ćwiartka kurczaka | |
| 1 łyżka | ryżu |
| 1 łyżka | kaszy jęczmiennej |
| 4 | ziemniaki |
| marchewka | |
| pietruszka | |
| cebula | |
| ziele angielskie | |
| liść laurowy | |
| lubczyk | |
| sól | |
| koperek lub pietruszka |
Wsypać do garnka wypłukane uprzednio kaszę i ryż, zalać je ok. 2 litrami wody. Dodać mięso, posolić. Gotować przez ok. 40 minut pod przykryciem.
Wyjąć mięso, do wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a także marchewkę i pietruszkę startą na tarce i cebulę (w całości). Gotować przez ok. 20 minut.
Pod koniec gotowania dodać przyprawy oraz mięso z kurczaka, uprzednio obrane ze skóry i pozbawione kości oraz pokrojone w kawałki. Dodać świeży koperek lub pietruszkę nakładając zupę na talerz.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)