łatwy
40min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| twaróg wiejski | |
| śmietana bocheńska | |
| 1 | mała cebulka |
| 4 | duże ziemniaki |
| sól, pieprz | |
| szczypiorek | |
| rzodkiewka | |
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj ze skórką. W tym czasie posiekaj drobno cebulkę i wymieszaj z twarogiem i śmietaną – śmietany dodaj tyle, by masa była wilgotna, kremowa, ale niezbyt rzadka.
Dopraw gzika solą i pieprzem.
Jeszcze gorące ziemniaki obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki. Ułóż je na talerzu, na środek nakładając porcję gzika. Podawaj posypane drobno posiekanym szczypiorkiem i ćwiartkami rzodkiewek.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)