łatwy
20min.
4 Porcje | |
---|---|
4 | ziemniaki |
3 | jajka |
1 | seler |
2 | marchewki |
2 | pietruszki |
2 | ogórki kiszone |
150 g | kiełbasy |
1 | cebula |
sól | |
pieprz | |
opcjonalnie | majonez lub podsmażony boczek do okraszenia |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Ziemniaki, seler, marchewkę i pietruszkę ugotuj aż będą miękkie. Jajka ugotuj na twardo.
Ugotowane warzywa, jajka, ogórki kiszone, kiełbasę i obraną cebulę pokrój w kostkę. Wymieszaj wszystko razem. Na końcu dodaj dwie łyżki majonezu lub – bardziej tradycyjnie – boczek pokrojony w kostkę i podsmażony.
Szałot smakuje dobrze jako samodzielne danie albo dodatek do mięsa, gotowanych frankfurterek lub Kiełbasek Norymberskich.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)