łatwy
40min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 2 litry wody | |
| 1 kg ziemniaków | |
| Włoszczyzna (marchewka, pietruszka, por, seler) | |
| 3 liście laurowe | |
| 5 ziaren ziela angielskiego | |
| 1 łyżka masła | |
| 1 łyżka mąki | |
| Sól, pieprz | |
| Natka pietruszki |
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Wrzuć pokrojone ziemniaki i włoszczyznę do wody. Dodaj przyprawy i ugotuj.
Gdy warzywa będą miękkie wyłów je z wywaru i przetrzyj przez sito. Przetarte dodaj do bulionu i wymieszaj.
Masło roztop na patelni. Dodaj łyżkę mąki i smaż aż się zarumieni. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do zupy.
Na koniec dopraw zupę solą i pieprzem. Każdą porcję posyp posiekaną natką pietruszki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)