łatwy
30min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 2 | czerwone papryki |
| 2 | ząbki czosnku |
| 1 | cebula |
| 2 łyżki stołowe | oleju rzepakowego |
| 1 łyżka stołowa | przecieru pomidorowego Delikato |
| 75 ml | wytrawnego białego wina, np. Riesling |
| 150 ml | bulionu wrzywnego – można użyć bulionu z kostki |
| 600 g | gnocchi |
| 20 g | masła Milsani (do znalezienia w lodówce) |
| 100 ml | śmietanki 30% Milsani (do znalezienia w lodówce) |
| sól | |
| pieprz Portland | |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Paprykę umyj, wytnij z niej łodygi i gniazda nasienne, a następnie pokrój ją w grubą kostkę. Obierz czosnek i drobno go posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Cebuę obierz i pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj czosnek oraz paprykę i smaż przez ok. 3 minuty. Dodaj przecier pomidorowy i całożść chwilę razem podsmażaj. Zalej winem i bulionem a następnie gotuj, aż papryka zmięknie.
Na patelni rozpuść masło i na średnim ogniu podsmażaj na nim gnocchi przez ok. 7 minut aż lekko się zrumieni.
Do warzyw dodaj śmietanę, zmiksuj blenderem na gładką masę, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Gnocchi podawaj z przygotowanym sosem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)