łatwy
35min.
| 8 Porcje | |
|---|---|
| 2 szklanki | pełnego mleka |
| 2 szklanki | wody |
| 1,5 łyżeczki | soli |
| 1 szklanka | polenty lub mąki kukurydzianej |
| 0,5 łyżeczki | świeżo zmielonego czarnego pieprzu |
| 4 łyżki | niesolonego masła |
| 120 g | ostrego sera Cheddar, rozdrobnionego |
W dużym garnku na średnim ogniu zagotuj mleko, wodę i sól. Stopniowo ubij w polentę.
Zmniejsz ciepło do niskiego i przykryj. Gotuj 20 minut, aż będzie kremowa, unosząc pokrywkę i mieszając co 3 lub 4 minuty, aby zapobiec przywieraniu.
Zdejmij garnek z pieca, dodaj pieprz i masło. Stopniowo wmieszaj ser. Podawaj na ciepło.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)