łatwy
10min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 2 | pomarańcze |
| 12 | cytryn |
| 200 g | świeżego imbiru |
| 1 l | wody |
| 1,2 kg | cukru |
| 25 | goździków |
| 2 | laski cynamonowe |
| 6 | gwiazdek anyżu |
Pomarańcze i cytryny dokładnie myjemy. Następnie kroimy w plasterki. Imbir obieramy i również kroimy w plasterki. Wszystko wkładamy do słoiczków – mniej więcej do 3/4 wysokości.
Przygotowujemy zalewę – wodę, cukier, goździki, cynamon i anyż wrzucamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy kilka minut. Następnie gorącą zalewę wlewamy do słoiczków. Po dokładnym zakręceniu pasteryzujemy je ok. 15 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)