średni
30min.
30godz.
2 Porcje | |
---|---|
2 | średnie cukinie |
1 | cebulę, posiekaną |
2 | ząbki czosnku |
1 | papryczkę chili |
200 g | mielonego mięsa |
1 | szklankę ugotowanego ryżu |
1 | łyżeczkę suszonego oregano |
1 | łyżeczkę suszonego tymianku |
1 | łyżeczkę papryki słodkiej |
sól do smaku | |
pieprz do smaku | |
ser żółty do posypania |
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Przekrój cukinie wzdłuż na pół i wydrąż środek łyżeczką, pozostawiając około 1 cm miąższu na brzegach. W rondlu podsmaż cebulę, czosnek i papryczkę chili na oliwie, aż staną się miękkie. Dodaj mięso mielone i smaż, aż będzie dobrze przypieczone. Dodaj ugotowany ryż, oregano, tymianek, paprykę słodką, sól i pieprz. Zamieszaj. Napełnij cukinie przygotowanym farszem, a wierzch posyp startym żółtym serem. Umieść faszerowane cukinie na blaszce do pieczenia i piecz przez około 25-30 minut, aż cukinie będą miękkie, a ser złocisty.
Smacznego lata!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)