średni
2godz.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| 1 | główka kapusty gołąbkowej |
| 1 | opakowanie ryżu Dobre Plony |
| 250 g | mięsa mielone Mięsne Specjały |
| 1 | żółta cebula |
| sól, pieprz i gałka muszkatołowa | |
| 1 | przecier pomidorowy |
1.Umyte liście kapusty gotuj przez kilka minut w wodzie, aż staną się miękkie.
2. Odcedź i odstaw do ostygnięcia. Ugotuj ryż wg instrukcji na opakowaniu.
3. Na patelni podsmaż cebulę, aż się zeszkli, potem dodaj mięso i smaż, aż będzie gotowe. Przypraw, jak lubisz.
4. Następnie wymieszaj mięso z ugotowanym ryżem. Na każdy liść kapusty nałóż łyżkę farszu i zawiń jak pakunek.
5. Gotowe gołąbki ułóż w dużym garnku, zalej sosem pomidorowym i gotuj na wolnym ogniu przez około 1–1,5 godziny.
Smacznego!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)