średni
60min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 1 paczka | makaronu - łazanki |
| 1 główka | białej kapusty |
| 200 g | kiełbasy wiejskiej |
| 400 g | pieczarek ŚWIEŻEJESZ |
| 2 | cebule |
| przyprawy: liść laurowy, kminek, ziele angielskie, pieprz, sól | |
| oliwa z oliwek Extra Virgin GUT BIO |
Kapustę obieramy, płuczemy w wodzie i drobno siekamy. Wrzucamy ją na patelnię na rozgrzaną oliwę, wraz z przyprawami i smażymy na wolnym ogniu aż zmięknie. Na koniec dodajemy kiełbasę wiejską pokrojoną w kostkę. Czas smażenie to około 30 minut.
Kroimy pieczarki i cebulę w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie na drugiej patelni, aż do odparowania wody.
Łączymy na jednej patelni kapustę z kiełbasą oraz pieczarki z cebulą. Całość smażymy aż do połączenia składników. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem i solą.
W dużym garnku łączymy makaron łazanki ugotowany al dente z kapustą. Dobrze mieszamy... i gotowe.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)