łatwy
70min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 5 szt. | ziemniaków |
| 1 | kawałek kiełbasy WĘDLINIARNIA |
| 1 | cebula |
| 2 | jajka WESOŁY KURNIK |
| 200 ml | śmietany 18% MILSANI |
| 80 g | sera żółtego startego |
| olej | |
| sól, pieprz, bazylia, gałka muszkatołowa |
Najpierw przygotowujemy sos - śmietanę mieszamy z jajkami oraz przyprawami: solą, pieprzem, bazylią i gałką muszkatołową.
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostki i smażymy na oleju aż do zarumienienia.
Obrane ziemniaki kroimy w cienkie plastry. Wrzucamy je do sosu, a następnie dodajemy kiełbasę z cebulą. Całość dobrze mieszamy.
Naszą masę wylewamy do foremki do pieczenia i posypujemy serem żółtym. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku o temperaturze 80 stopni C.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)