średni
90min.
4 Porcje | |
---|---|
12 | ziemniaków ŚWIEŻEJESZ |
800 g | mielonego mięsa MIĘSNE SPECJAŁY |
2 | cebule |
2 | czerwone papryki |
1 | koperek |
100 g | sera złoty mazur |
300 g | startego sera cheddar |
olej | |
przyprawy |
Gotujemy ziemniaki "w mundurkach" około 45 minut. W tym czasie ścieramy na tarce ser złoty mazur oraz drobno kroimy cebulę, paprykę i koperek.
Rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso mielone, dodajemy przyprawy, np. sól, pieprz, czosnek, paprykę, a nastepnie posiekane wcześniej paprykę i cebulę. Mieszamy.
Ugotowane i obrane ziemniaki kroimy na połówki. Za pomocą łyżeczki tworzymy zagłębienie i wypełniamy farszem. Posypujemy startymi serami.
Pieczemy przez 30 minut, w temperaturze 200 stopni C. Będą gotowe, gdy się zarumienią.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)