łatwy
20min.
| 20 Porcje | |
|---|---|
| 40 sztuk | mozzarella mini Casale (do znalezienia w lodówce) |
| 100 ml | oliwy z oliwek Gut Bio |
| 1 | duży ząbek czosnku, drobno posiekany |
| 1/2 | czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kosteczkę |
| szczypta | papryki w proszku Portland, słodkiej |
| sól | |
| pieprz Portland | |
| 10 plasterków | szynki prosciutto (do znalezienia w lodówce) |
| 1 | bazylia – zioła w doniczce |
| 40 | wykałaczek |
| Niektóre produkty są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Przygotuj marynatę: oliwę przełóż do miski, dodaj do niej czosnek, paprykę i paprykę w proszku, odrobinę soli i pieprzu.
Przez ok. 30 minut marynuj kulki mozzarelli w marynacie.
Wyjmij kulki mozzarelli z marynaty i pozostaw, żeby trochę odsączyły się z zalewy.
Każdą kulkę mozzarelli owijaj listkiem bazylii i ok. ¼ plastra szynki, mocując wykałaczką.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)