łatwy
50min.
| 8 Porcje | |
|---|---|
| 2-3 | nektarynek |
| 250 g | małych pomidorków kiściowych |
| 1 | szarotka |
| 1 ząbek | czosnku |
| 150 g | cukru Diadem |
| 150 ml | octu Casa Morando, typ Condimento Italiano |
| sól, pieprz Portland | do smaku |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo | |
Umyj nektarynki, usuń z nich pestki i pokrój miąższ w drobną kostkę.
Pomiodry umyj i podziel na ósemki. Szalotkę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Wszystkie składniki przełóż do garnka i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masa stanie się gęsta.
Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Polecamy ozdobienie słoików papierem śniadaniowym, kolorową gumką i prostą etykietą – opisaną ręcznie lub z użyciem pieczątki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)