łatwy
15min.
60min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 30 g | pistacji niesolonych |
| 2 | jajka Hofland z chowu na wolnym wybiegu |
| 60 g | rafinowanego cukru Diadem |
| 3 paczki | cukru wanilinowego Albona |
| 60 g | mąki pszennej |
| 1/4 łyżeczki | proszku do pieczenia Albona |
| 2 łyżki | konfitury morelowej Confifrucht |
| 250 g | twarogu sernikowego Milsani |
| 200 g | waniliowego puddingu śmietankowego Ursi |
| 250 g | truskawek |
| 125 g | malin |
| 125 g | jagód |
| 20 g | czekolady mlecznej Chateau |
| dodatkowo | forma do pieczenia w kształcie serca, tłuszcz do pieczenia |
| W zależności od sezonu nie wszystkie produkty są stale dostępne w naszej ofercie. | |
Rozgrzej piekarnik do 200°C (konwekcja 180°C).
Wyjmij pistacje z miski i drobno posiekaj. Oddziel jajka, ubij żółtko i cukier, aż będą gęste.
Ubij białka i 1 paczkę cukru wanilinowego do uzyskania sztywności i dodaj do żółtka i mieszanki cukru. Posyp mąką i proszkiem do pieczenia i dodaj pistacje.
Wlej ciasto do natłuszczonej foremki do pieczenia w kształcie serca (lub małej foremki o średnicy ok. 18 cm) i piecz w piekarniku przez około 20–25 minut do uzyskania złotego koloru.
Pozwól ciastku ostygnąć na ruszcie i umieść je na małym talerzu lub talerzu. Rozgrzej dżem i rozłóż go na cieście.
Wymieszaj twaróg i pozostały cukier wanilinowy i utwórz kolejną warstwę na cieście. Pokryj ją rozsmarowując krem budyniowy.
Umyj jagody, osusz i dekoracyjnie rozprowadź jagody na torcie. Pokrój czekoladę na wiórki za pomocą obieraczki, udekoruj nią ciasto w kształcie serca i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)