średni
15min.
80min.
| 8 Porcje | |
|---|---|
| 1 kg | twarogu sernikowego |
| 1 szklanka | cukru |
| 1 puszka | moreli |
| 25 dkg | masła Milsani |
| 4 | jajka z wolnego wybiegu Hofland |
| 5 łyżek | mąki ziemniaczanej |
| aromat waniliowy |
Rozpuszczamy masło i pozostawiamy do przestygnięcia. Ser blendujemy. Dodajemy do niego masło, jaja, cukier, 4 łyżki mąki ziemniaczanej i kilka kropli aromatu waniliowego. Miksujemy na gładką masę.
Cztery połówki moreli kroimy w kostkę i obtaczamy w łyżce ziemniaczanej. Dodajemy owoce do masy.
Blachę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i przelewamy do niej ciasto. Sernik pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok 20 min., następnie zmniejszamy do 150 stopni i pozostawiamy w piekarniku na kolejne pół godziny, po czym obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 30 min.
Następnie wyłączamy piekarnik i nie otwierając drzwiczek pozostawiamy sernik do ostygnięcia na całą noc. Przekładamy deser do lodówki na ok 3 godziny.
Sernik dekorujemy np. cukrem pudrem, morelami lub innymi owocami sezonowymi.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)