łatwy
60min.
| 6 Porcje | |
|---|---|
| 1,5 kg | szynki wieprzowej (najlepiej surowej) |
| 2,5 l | wody |
| cebula | |
| 5 | ząbków czosnku |
| łyżka musztardy Delikato | |
| 5 ziaren | ziela angielskiego Portland |
| 4 liście | liście laurowe Portland |
| 5 ziaren | jałowca |
| 1 łyżeczka | kolorowego pieprzu |
| 1 łyżeczka | rozmarynu (suszony) |
| pół łyżeczki wędzonej papryki | |
| sól do smaku | |
Przyprawy wraz z cebulą, ząbkami czosnku i musztardą wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy.
Do garnka wkładamy szynkę, tak aby była zanurzona w całości. Gotujemy do 10 minut. Przykrywamy pokrywką, odstawiamy na 12 godzin w garnku, po czym ponownie gotujemy przez ok. 10 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)