łatwy
50min.
30min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 500 g | białej kiełbasy |
| 3 ząbki | czosnku |
| 3 łyżki | prażonej cebuli |
| 2 | cebule |
| masło klarowane | |
| sól i pieprz do smaku |
Jeśli kiełbasa jest surowa należy ją ugotować. Parzoną kiełbasę pieczemy w żaroodpornym nacyzniu posmarowanym klarowanym masłem.
Pokroić cebulę w krążki i ułożyć w naczyniu. Na krążkach ułożyć kiełbasę, a na niej ponownie krążki cebuli. Czosnek wycisnąć praską do naczynia, a całość posypać prażoną cebulą. Dodać sól i pieprz do smaku.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni w otwartym naczyniu przez 30 minut.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)