łatwy
1godz. 30min.
4 Porcje | |
---|---|
2 | pęczki Botwinki młodej |
1 pęczek | Rzodkiewki |
1 pęczek | Szczypiorku |
1 pęczek | Koperku |
4-6 ząbki | Czosnku |
1 szt. | Ogórka zielonego |
½ l | Ogórków kiszonych w zalewie |
½ l | TŁOCZNIA Soku z kiszonych buraków |
½ l | MILSANI Kefiru naturalnego 2% |
½ l | MILSANI Maślanki |
400 ml | MILSANI Jogurtu naturalnego |
4 szt. | HOFLAND Jaja z chowu ściółkowego |
do smaku | Sól, PORTLAND Pieprz mielony, cukier |
Botwinkę posiekać i podgotować w małej ilości osolonej wody (tak, aby przykryć botwinkę), następnie wystudzić.
Jogurt wymieszać z maślanką i kefirem, a następnie wlać do botwinki. Dodać startą rzodkiewkę, ogórek zielony i kiszony, posiekany koper i szczypiorek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Doprawić zalewą z kiszonych ogórków, sokiem z kiszonych buraków, solą i pieprzem. Pozostawić w lodówce na około 1 godzinę do całkowitego schłodzenia.
Podawać z ugotowanym jajem. Chłodnik smakuje wyśmienicie w ciepłe dni.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)