łatwy
30min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 250 g | filetów z piersi kurczaka (do znalezienia w lodówce) |
| 1 łyżka | oleju rzepakowego Bellasan |
| 150 g | jogurtu naturalnego Milsani (do znalezienia w lodówce) |
| 1 łyżka stołowa | majonezu Delikato |
| 3 łyżki stołowe | świeżo wyciskanego soku pomarańczowego Rio d'oro (do znalezienia w lodówce) |
| sól | |
| pieprz Le Gusto | |
| 1 łyżka stołowa | posiekanej natki pietruszki Gut Bio – zioła w doniczce jabłko |
| 1 | jabłko |
| 2 łyżki stołowe | soku z cytryny |
| 1 szklanka | wiórków selera |
| 1 | żółta papryka |
| 150 g | miksu sałat (do znalezienia w lodówce) |
Filety z piersi kurczaka umyj i osusz, a następnie pokrój na małe kawałki.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim mięso, aż stanie się chrupiące i złociste. Dodaj soli, pieprzu i na chwilę odłóż na bok.
Zmieszaj jogurt z majonezem i sokiem pomarańczowym, dosmakuj solą i pieprzem i dopraw pietruszką.
Obierz jabłko, zetrzyj je na tarce o grubych oczkach i zmieszaj z sokiem z cytryny.
Odcedź wiórki selera, umyj paprykę i pokrój na cienkie paski. Jabłko, seler i paprykę zmieszaj z dressingiem.
Mix sałat rozdziel na 4 talerze. Mieszankę z jabłkiem i selerem oraz pieczonego kurczaka podziel na 4 porcje i ułóż na sałacie.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)