łatwy
30min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 1 paczka | mini sałaty rzymskiej |
| 2 | nektaryny |
| 6 łyżek stołowych | oleju rzepakowego Bellasan |
| 2 opakowania | mozzarelli mini (do znalezienia w lodówce) |
| 180 g | pomidorów kiściowych |
| 150 g | świeżych truskawek |
| 4 łyżki stołowe | soku pomarańczowego Rio d'oro (do znalezienia w lodówce) |
| 2 łyżki stołowe | octu Delikato |
| 1 łyżeczka | płynnego miodu |
| pieprz Le Gusto | |
| sól według uznania | |
| bazylia – zioła w doniczce | |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Umyj sałatę, osusz ją i porwij na małe kawałki. Umyj pomidory i podziel je na połówki.
Nektaryny umyj i podziel na pół. Usuń pestki i pokrój nektaryny w paski. Podsmaż je chwilę na patelni na 2 łyżkach stołowych oleju i odłóż do wystudzenia.
Truskawki umyj a po usunięciu szypułek pokrój na kawałki. 50 g truskawek odłóż do sałatki, a 100 g zmiksuj z sokiem pomarańczowym, octem i pozostałym olejem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Sałatę, nektaryny, kulki mozzarelli, pomidory i truskawki zmieszaj i wyłóż na 4 talerze.
Oberwij listki bazylii, umyj je, osusz i pokrój w paseczki. Dopraw sałatkę pokrojoną bazylią i przygotowanym wcześniej truskawkowym winegretem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)