łatwy
10min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| Składniki na sos: | |
| 4 łyżki | majonezu |
| 1 łyżeczka | soku z grejpfruta |
| 1 | nieduży ząbek czosnku |
| sól, pieprz | |
| Składniki na sałatkę: | |
| pierś z kurczaka | |
| łyżeczka | ziarnistej musztardy |
| olej do smażenia | |
| 200 g | świeżego szpinaku |
| 1 | czerwony grejpfrut |
| 1 | pomarańcza |
| owoc granatu | |
| sól, pieprz | |
Wymieszaj składniki sosu i wstaw do lodówki do przegryzienia się.
W tym czasie posmaruj pierś z kurczaka musztardą ziarnistą, posól i popieprz. Rozgrzej patelnię (najlepiej grillową), i smaż mięso przez ok. 4 minuty z każdej strony.
Rumianego kotleta podziel na mniejsze kawałki. Grejpfruta obierz i podziel na cząstki, z których usuń także błonki. Obierz owoc granatu.
Na półmisek wyłóż liście szpinaku, na to kawałki kurczaka i cząstki pomarańczy.
Polej sosem i udekoruj ziarnami granatu.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)