łatwy
20min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 1 szt. | Brokułu |
| 1 puszka | kukurydzy King’s Crown |
| 200 g | kwaśnej śmietany Milsani (do znalezienia w lodówce) |
| 2 łyżki | soku z cytryny |
| 1 łyżka | posiekanej natki pietruszki Gut Bio – zioła w doniczce |
| 1 łyżka | miodu |
| sól do smaku | |
| pieprz Portland do smaku | |
| cukier Diadem do smaku | |
Brokuły umyj, odetnij ich dolne łodygi, a następnie podziel na małe kawałki.
Przełóż kukurydzę na sitko, odcedź ją i wypłucz. Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Zmieszaj wszystko razem.
Zmieszaj kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny. Dosmakuj solą, pieprzem i odrobiną cukru, a następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Połącz dressing z brokułami, kukurydzą i cebulą. Pozostaw sałatkę w lodówce na minimum godzinę, aby składniki się ze sobą połączyły, a przed podaniem dosmakuj całość miodem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)