łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
1 | melon Galia |
1 | mango |
200 g | borówek amerykańskich |
125 g | malin |
1 | limonka |
3 łyżki | płynnego miodu wielokwiatowego |
250 g | serka twarogowego Gut Bio |
2 | jajka od kur z wolnego wybiegu |
200 g | śmietanki 30% Milsani |
4 | bułki brioszki |
1 łyżka stołowa | masła klarowanego – i trochę więcej do pieczenia |
1 łyżka stołowa | cukier rafinowany Diadem |
1/4 łyżeczki | mielonego cynamonu Portland |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Melon podziel na połowę, usuń nasiona, wydrąż miąższ i pokrój go w kostkę. Obierz mango, oddziel miąższ od pestki i również pokrój go w kostkę.
Umyj limonkę, osusz ją, przekrój na połowę i wyciśnij sok. Część soku rozmieszaj z łyżką stołową miodu. Borówki i maliny ostrożnie opłucz i osusz. Zmieszaj limonkowo-miodową marynatę z melonem, mango, borówkami i malinami.
Serek twarogowy rozmieszaj z pozostałym sokiem z limonki i miodem. Roztrzep jajka ze śmietaną. Bułki mleczne podziel wzdłuż na połowy, zanurz je w mieszance jajek i śmietany i smaż na maśle klarowanym z obu stron ok. 5 minut do uzyskania złotego koloru.
Rozgrzej piekarnik do 200°C (górna i dolna grzałka) lub do 180°C (termoobieg). Bułki ułóż na posmarowanej tłuszczem blasze wnętrzem do góry. Zmieszaj cukier z cynamonem i posyp nim bułki, a następnie piecz je w piekarniki przez ok. 8–12 minut.
Upieczone bułeczki podawaj, nakładając na nie przygotowany serek i marynowane owoce.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)