łatwy
20min.
10min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 100 g | mąki pszennej Dobre plony |
| 200 ml | mleka Gut Bio, 3,8 % tłuszczu (do znalezienia w lodówce) |
| 1 łyżka stołowa | oleju słonecznikowego |
| 1 | jajko |
| sól | |
| 50 g | masła Gut Bio (do znalezienia w lodówce) |
| Nadzienie: | |
| 150 g | daktyli suszonych Gut Bio |
| 3 | pomarańcze |
| 3 łyżki stołowe | mleka Gut Bio, 3,8 % tłuszczu (do znalezienia w lodówce) |
| 1 łyżka stołowa | budyniu waniliowego Albona |
| 200 g | lodów waniliowych Mucci (do znalezienia w zamrażarce) |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. | |
Z mąki, mleka, oleju, jajka i soli wyrób gładkie ciasto.
Rozpuść na patelni odrobinę masła i smaż na nim ciasto na cienkie naleśniki.
W międzyczasie pokrój daktyle w drobną kostkę.
Zetrzyj skórkę z 1 pomarańczy, a z pozostałych dwóch wyciśnij sok. Daktyle gotuj przez ok. 10 minut na lekkim ogniu.
Rozmieszaj mleko z budyniem i dodaj do gotujących się daktyli. Całość zagotuj a następnie zdejmij garnek z pieca.
Pomarańczę obierz i z jej miąższu wykrój filety. Pokrój je na dość spore kawałki i dodaj do daktyli. Z reszty pomarańczy wyciśnij sok i dodaj do daktyli. Wszystko dobrze wymieszaj.
Na środek naleśnika nakładaj łyżkę nadzienia, a następnie złóż naleśnik. Podawaj z lodami waniliowymi i udekoruj skórką pomarańczową.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)