łatwy
20min.
4 Porcje | |
---|---|
1 dojrzały banan | |
1 łyżka masła orzechowego | |
2 łyżeczki miodu lub 1 łyżka cukru | |
2 jajka | |
½ szklanki jogurtu naturalnego | |
½ szklanki mąki | |
½ łyżeczki proszku do pieczenia | |
szczypta soli | |
olej do smażenia |
Zblenduj banana, masło orzechowe, jogurt, miód/cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia.
Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
Dodaj ubite białko stopniowo do ciasta, delikatnie mieszając.
Rozgrzej olej na patelni i smaż placuszki na małym ogniu z obu stron, aż się zarumienią.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
A żółtka wykorzystaj do śniadania na kolejny dzień – do jajecznicy lub tostów francuskich.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)