łatwy
20min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 1 dojrzały banan | |
| 1 łyżka masła orzechowego | |
| 2 łyżeczki miodu lub 1 łyżka cukru | |
| 2 jajka | |
| ½ szklanki jogurtu naturalnego | |
| ½ szklanki mąki | |
| ½ łyżeczki proszku do pieczenia | |
| szczypta soli | |
| olej do smażenia |
Zblenduj banana, masło orzechowe, jogurt, miód/cukier, mąkę oraz proszek do pieczenia.
Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
Dodaj ubite białko stopniowo do ciasta, delikatnie mieszając.
Rozgrzej olej na patelni i smaż placuszki na małym ogniu z obu stron, aż się zarumienią.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.
A żółtka wykorzystaj do śniadania na kolejny dzień – do jajecznicy lub tostów francuskich.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)