łatwy
20min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 120 g | komosy ryżowej Gut Bio |
| 250 g | truskawek |
| 1 | mango |
| 1 | pomarańcza |
| 1 | banan |
| 1 | gruszka |
| 500 g | jogurtu waniliowego (do znalezienia w lodówce) |
| 4 łyżeczki | płynnego miodu Gut Bio |
| 100 g | physalis |
| 1 | gałązka mięty Gut Bio – zioła w doniczce |
Komosę ryżową przed gotowaniem dokładnie przepłucz na sitku gorącą wodą. Zalej ją ok. 400ml wody, zagotuj, a następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut. Zdejmij garnek z palnika i pozostaw na ok. 5 minut, żeby komosa napęczniała. Odcedź komosę ryżową i pozostaw do wystudzenia.
Umyj truskawki, osusz je i usuń szypułki. Obierz mango, oddziel miąższ od pestki. Obierz pomarańczę i podziel na cząstki. Umyj physalis, osusz go, usuń listki i podziel na połowy.
Obierz banany, pokrój je razem z truskawkami, mango i pomarańczą na kostki lub plasterki. Obierz gruszki, zetrzyj je na tarce o grubych oczkach i połącz z jogurtem, miodem i komosą ryżową, a następnie rozmieszaj.
Mieszankę jogurtową przełóż do miseczek i dodaj do niej owoce. Obierz listki mięty, umyj i osusz. Udekoruj miseczki śniadaniowe miętą i od razu podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)