łatwy
15min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| pęczek zielonych szparagów | |
| 2 | jajka |
| 1 szczypta | sól morska |
| świeżo zmielony czarny pieprz LE GUSTO | |
| 4 łyżki | masła MILSANI |
| tarty parmezan | |
| szczypiorek | |
| pieczywo |
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki i gotujemy na parze ok. 4–5 minut. Wykładamy je na dwa talerze i polewamy roztopioną połową masła. Solimy i pieprzymy.
Na reszcie masła smażymy sadzone jajka. Wykładamy po jednym na szparagi i doprawiamy.
Danie podajemy ze świeżym pieczywem, posiekanym szczypiorkiem lub startym parmezanem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)