łatwy
30min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| Croque Madame | |
| 8 kromek chleba tostowego | |
| 4 plasterków szynki WĘDLINIARNIA | |
| 150 g sera Ementaler (lub inny łatwy do roztopienia) | |
| 250 ml sosu beszamel | |
| Sos beszamel | |
| 35 g masła MILSANI | |
| 35 g mąki DOBRE PLONY | |
| 0.5 l mleka MILSANI | |
| sól i pieprz LE GUSTO | |
| ⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej | |
| Sos winegret | |
| cytryna | |
| musztarda DELIKATO | |
| miód | |
| oliwa z oliwek | |
| sól i pieprz LE GUSTO | |
W garnuszku roztop masło, dodaj mąkę i energicznie mieszaj aż powstanie gładka masa, następnie ciągle mieszając wlej zimne mleko aż powstanie gładki sos. Dopraw solą i gotuj mieszając przez kilka minut do czasu aż sos będzie gęsty i puszysty. Dodaj gałkę muszkatołową i pieprz.
Wymieszaj wszystkie składniki do dokładnego połączenia.
Na chleb wyłóż sos beszamelowy. Na 4 kromki tostowe rozłóż ser i szynkę. Kromką z sosem przykryj te, na których jest ser i szynka. Całość wyłóż na blachę, posmaruj jeszcze z wierzchu beszamelem i rozłóż resztę sera. Włóż do pieca rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 15 min. Na wierzch połóż jajka sadzone.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)