łatwy
45min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| Frittata z warzyw i sera cheddar | |
| 6 jaj | |
| 75 ml passaty | |
| 100 g startego sera cheddar | |
| 2 łyżki świeżej bazylii | |
| 2 cukinie, drobno w pół plasterki lub brokuł | |
| 1 cebula, posiekana | |
| 1 upieczona czerwona papryka | |
| 2 łyżki masła | |
| 50 g świeżego baby szpinak | |
| opakowania kiełków słonecznika | |
| Sałatka z cieciorki | |
| 500 g ciecierzycy, odsączonej | |
| 3 łyżki oliwy z oliwek | |
| 1 cytryna | |
| sól i pieprz | |
| 100 g rukoli | |
| 300 g sera feta | |
| 50 g czarnych oliwek | |
| 50 g suszonych pomidorów | |
Rozgrzej piekarnik do 180°C . Wysmaruj masłem naczynie do pieczenia o średnicy 23 cm.
W dużej misce ubij jajka i passatę . Dodaj ser i bazylię. Dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj. Odstaw na bok.
Na nieprzywierającej patelni podsmaż cebulę i cukinię na maśle na średnim ogniu. Dodaj szpinak i gotuj przez 1 minutę. Dopraw solą i pieprzem.
Do miski z jajkami wlej mieszankę szpinaku i pokrojoną w kostkę paprykę i kiełki . Wymieszaj i wlej do naczynia.
Piecz w piekarniku przez około 25 minut lub do momentu, gdy frittata będzie złota i lekko napuszona. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Odsącz ciecierzycę, pokrój ser feta na kawałki, pomidory w słupki, czarne oliwki w talarki.
W salaterce połącz wszystkie składniki: rukolę, ciecierzycę, oliwki, pomidory i fetę.
Dopraw oliwą z oliwek, cytryną, solą i pieprzem i delikatnie wymieszaj .
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)