trudny
35min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| Krem z krówek | |
| 12 krówek | |
| 250 ml śmietanki kremówki MILSANI | |
| 100 ml mleka MILSANI | |
| Chrupiąca bita śmietana | |
| 75 g drobnego cukru | |
| 100 g posiekanych migdałów | |
| 2-3 łyżki wody | |
| 200 ml śmietanki kremówki MILSANI | |
Do garnka z niewielką ilością wody wsyp cukier i podgrzewaj. Nie mieszaj, a jedynie potrząsaj garnkiem od czasu do czasu, aż do uzyskania jasnego karmelu.
Dorzuć migdały, zamieszaj, a następnie wylej wszystko na papier pergaminowy. Wystudź, aby otrzymać coś, co we Francji cukiernicy nazywają „nougatine”.
Zagotuj mleko ze śmietanką, dorzuć krówki i mieszaj, aż się dokładnie rozpuszczą.
Otrzymany krem przelej do 4 wysokich szklanek i wstaw do lodówki, by się schłodził.W tym czasie rozkrusz nougatine najdrobniej jak potrafisz oraz ubij 200 ml śmietanki.
Gdy krem będzie już zimny, wsyp do szklanek rozdrobnioną nougatine i przy pomocy worka cukierniczego przykryj wszystko bitą śmietaną. Deser podawaj ze słomką.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)