łatwy
20min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| 1 szt. | bułki samo ziarno |
| 1 puszka | fasoli czerwonej kidney |
| 50 g | orzechów włoskich TRADER JOE`S |
| 150 g | papryki opiekanej |
| ¼ łyżeczki | mielonej kolendry |
| ½ łyżeczki | papryki słodkiej LE GUSTO |
| 1/3 łyżeczki | czosnku granulowanego LE GUSTO |
| 1 łyżka | koncentratu pomidorowego |
| 1 łyżeczka | musztardy DELIKATO |
| sól i pieprz czarny mielony LE GUSTO | |
| 50 g | zielonego ogórka |
| 2 | małe rzodkiewki |
| 1 łyżka | szczypiorku |
| 10 g | kiełków rzodkiewki |
Fasolę czerwoną kidney odsączyć i przepłukać, przełożyć do naczynia blendera.
Dodać orzechy włoskie, opiekaną paprykę, mieloną kolendrę, paprykę słodką, czosnek granulowany, koncentrat pomidorowy i musztardę. Zmiksować na gładką pastę.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zielonego ogórka i rzodkiewkę pokroić w plastry. Szczypiorek posiekać.
Bułkę rozkroić na dwie części i posmarować pastą. Na wierzch położyć rzodkiewkę, zielonego ogórka, kiełki i szczypiorek. Złożyć bułkę i zapakować w papier lub w pudełko na drogę.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)