Skrzydełka z kalafiora na ostro

Skrzydełka z kalafiora na ostro

łatwy

40min.

2 Porcje
Mąka
Woda
Miód
Kalafior
Keczup
Czosnek granulowany
Papryka słodka
Ostry sos, np. sriracha
Poleć przepis

Krok 1.

Wymieszaj w misce mąkę, mleko wodę, miód, keczup i przyprawy: czosnek granulowany, paprykę słodką oraz sos ostry, np. sriracha.

Krok 2.

Umyj kalafiora i oczyść z liści. Podziel na mniejsze kawałeczki a następnie osusz. Osuszone kawałki obtocz w przygotowanej masie i ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. 

Krok 3.

Piecz w 225 stopniach przez 25 minut. Wyjmij skrzydełka z piekarnika, obtocz jeszcze raz w sosie i wstaw na dodatkowe 5 minut.

Poleć przepis
Przypomnienie o
Błąd! Przepraszamy, wystąpił błąd. Spróbuj ponownie później.

Czy chcesz aby Cię powiadomić, kiedy przedmiot będzie dostępny?

Potwierdzenie przypomnienia

Dzień przypomnienia
Dwa dni wcześniej
Jeden dzień wcześniej
W dniu oferty
Godzina
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Uwagi
  • Aby skorzystać z bezpłatnej usługi przypomnień, potrzebujemy potwierdzić Twój adres e-mal. Robimy to dwustopniowo, tj. Wprowadź swój adres e-mail i kliknij "Aktywuj przypomnienie". Po kilku minutach otrzymasz link aktywacyjny. W następnym kroku klikasz w ten link i aktywujesz usługę przypomnienia.
  • Aby przesłać ten formularz, musisz aktywować akceptację plików cookie w ustawieniach bezpieczeństwa swojej przeglądarki.
  • Przypomnienie może zostać wysłane tylko wtedy, gdy wybrana data przypada w przyszłości i pomyślnie uwierzytelniłeś swój adres e-mail.

Niedostępne

Oferta już wygasła

Aktywacja przypominania!

Potwierdzenie przypomnienia

Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.

Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)

Na podany adres e-mail została wysłana wiadomość, aby potwierdzić Twój adres e-mail. Prosimy kliknąć w link w wiadomości.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch