łatwy
50min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| 60 g | makaronu z zielonego groszku |
| 50 g | tofu na patelnię |
| 50 g | zielonego ogórka |
| 40 g | papryki czerwonej |
| 3 sztuki | rzodkiewki |
| 80 g | marchewki |
| 30 g | sałaty ciętej mix |
| 5 szt. | pomidorów koktajlowych |
| 40 g | BIO buraczków tartych |
| 40 g | alternatywy sera typu greckiego |
| 7-8 | listków bazylii |
| 1,5 łyżki | sosu sojowego |
| 1 łyżka | oleju z czarnuszki |
| 1 łyżeczka | papryki słodkiej |
| 20 ml | octu balsamicznego |
| 50 ml | oliwy z oliwek |
| do smaku | sól i pieprz |
Marchew obrać i pokroić w średnią kostkę, wymieszać z olejem z czarnuszki i papryką słodką. Piec 175C przez 10 minut. Tofu pokroić w średnią kostkę i wysmażyć na 20 ml oliwy z oliwek na zloty kolor, na końcu dodać sos sojowy.
Ocet balsamiczny połączyć z oliwą oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Ogórka pokroić w średnią kostkę, paprykę w paski, rzodkiewkę w plastry, pomidorki koktajlowe na pół, ser typu greckiego w średnią kostkę.
W 1 litrze delikatnie osolonej wody ugotować makaron przez 6 minut.
Ugotowany, ale ostudzony makaron nałożyć do pudełka na środek a wokół rozłożyć: marchew, tofu, ogórek, rzodkiewkę, paprykę, sałatę, pomidorki koktajlowe, buraczki, ser typu greckiego. Całość polać sosem i udekorować bazylią. Przykryć wieczkiem i zabrać w podróż!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)