łatwy
50min.
2 Porcje | |
---|---|
60 g | makaronu z zielonego groszku |
50 g | tofu na patelnię |
50 g | zielonego ogórka |
40 g | papryki czerwonej |
3 sztuki | rzodkiewki |
80 g | marchewki |
30 g | sałaty ciętej mix |
5 szt. | pomidorów koktajlowych |
40 g | BIO buraczków tartych |
40 g | alternatywy sera typu greckiego |
7-8 | listków bazylii |
1,5 łyżki | sosu sojowego |
1 łyżka | oleju z czarnuszki |
1 łyżeczka | papryki słodkiej |
20 ml | octu balsamicznego |
50 ml | oliwy z oliwek |
do smaku | sól i pieprz |
Marchew obrać i pokroić w średnią kostkę, wymieszać z olejem z czarnuszki i papryką słodką. Piec 175C przez 10 minut. Tofu pokroić w średnią kostkę i wysmażyć na 20 ml oliwy z oliwek na zloty kolor, na końcu dodać sos sojowy.
Ocet balsamiczny połączyć z oliwą oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Ogórka pokroić w średnią kostkę, paprykę w paski, rzodkiewkę w plastry, pomidorki koktajlowe na pół, ser typu greckiego w średnią kostkę.
W 1 litrze delikatnie osolonej wody ugotować makaron przez 6 minut.
Ugotowany, ale ostudzony makaron nałożyć do pudełka na środek a wokół rozłożyć: marchew, tofu, ogórek, rzodkiewkę, paprykę, sałatę, pomidorki koktajlowe, buraczki, ser typu greckiego. Całość polać sosem i udekorować bazylią. Przykryć wieczkiem i zabrać w podróż!
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)