łatwy
15min.
50min.
4 Porcje | |
---|---|
800 g | ziemniaków |
600 g | kopru włoskiego |
30 g | mieszanki orzechów Trader Joe’s |
200 g | francuskiego sera z niebieską pleśnią |
30 g | paluszków z solą |
150 g | bitej śmietany Milsani |
sól | |
pieprz | |
W zależności od sezonu nie wszystkie produkty są stale dostępne w naszej ofercie. |
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Obierz, umyj i pokrój ziemniaki na cienkie plasterki. Umyj koper włoski, pokrój na pół, usuń łodygę i pokrój w paski. Gotuj ziemniaki i koper włoski we wrzącej osolonej wodzie przez około 10 minut, dobrze osusz i ułóż w naczyniu do pieczenia.
Posiekaj orzechy. Pokrój ser w kostkę, wymieszaj ze śmietaną i orzechami, dopraw solą i pieprzem, rozłóż na mieszance ziemniaczanej i piecz w piekarniku przez około 25–30 minut.
Pokrój paluszki na duże kawałki, posyp zapiekankę i podawaj.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)