łatwy
45min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 250 g | kurek |
| 700 ml | bulionu warzywnego |
| 2 | duże ziemniaki |
| 2 | łyżki masła |
| 3 | ząbki czosnku |
| 1 | mała cebula |
| słodka papryka | |
| sól | |
| pieprz | |
| natka pietruszki lub koperek |
Na maśle dusimy przez kilka minut pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i oczyszczone kurki.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, dolewamy bulion i gotujemy ok. 20 min. Po tym czasie wyławiamy najmniejsze kurki, a zupę doprawiamy solą, słodką papryką i pieprzem.
Zupę miksujemy i w razie potrzeby dolewamy więcej bulionu.
Krem podajemy udekorowany natką lub koperkiem i odłożonymi wcześniej kurkami.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)