łatwy
15min.
45min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| 500 g | kurek |
| 1 | cebula |
| 2 | ząbki czosnku |
| 500 ml | bulionu warzywnego |
| 200 | śmietanki kremówki Milsani |
| sól i pipeprz | |
| natka pietruszki |
Kurki dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek również pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej jedną łyżkę masła w garnku na średnim ogniu. Dodaj cebulę i czosnek i smaż je przez około 2-3 minuty, aż staną się miękkie i lekko zeszklone.
Dodaj kurki i smaż je przez około 7-10 minut, aż zmiękną i puszczą sok. Gdy kurki będą gotowe, przełóż je do osobnej miski.
W tym samym garnku rozgrzej drugą łyżkę masła. Dodaj kurki z powrotem do garnka i smaż je przez kolejne 2 minuty. Następnie wlej bulion warzywny i gotuj przez około 15 minut na średnim ogniu.
Zmiksuj zupę przy użyciu blendera na gładką konsystencję. Wlej śmietanę kremówkę i dokładnie wymieszaj.
Dopraw krem solą i pieprzem do smaku, a całość podawaj na gorąco z natką pietruszki.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)