średni
45min.
| 2 Porcje | |
|---|---|
| 2,25 l | wody |
| 700 g | żeberek surowych |
| 400 g | żeberek wędzonych |
| 300 g | wędzonego boczku |
| 3 ząbki | czosnku |
| 3 kawałki | suszonych borowików |
| 700 g | ziemniaków |
| 400 g | kapusty kiszonej |
| 2 łyżeczki | soli |
| 1/2 łyżeczki | pieprzu Portland |
| 3 łyżeczki | suszonego majeranku |
| 3 kulki | ziela angielskiego |
| 1 łyżeczka | kminku |
| 2 | liście laurowe |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Opłucz surowe żeberka i pokrój je na kawałki (tak aby jeden kawałek zawierał 2 kości). Zalej je zimną wodą w dużym garnku, dodaj sól i gotuj pod przykryciem przez ok. 45 minut.
Wędzone żeberka również podziel na kawałki – z jedną lub dwiema kośćmi w każdym kawałku. Dodaj je do wywaru.
Boczek pokrój w kostkę i dodaj go do zupy. Całość dopraw przyprawami: pieprzem, kminkiem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Następnie dodaj czosnek i suszone borowiki. Gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 20 minut. Odciśnij i posiekaj kapustę kiszoną, a następnie dodaj ją do zupy. Dopraw całość suszonym majerankiem i gotuj pod przykryciem przez około 30 minut, do momentu aż kapusta i mięso zmiękną.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)