średni
45min.
45min.
| 4 Porcje | |
|---|---|
| 600 g | ziemniaków |
| 2 | jabłka Gut Bio |
| 1 | szalotka |
| 5 łyżek stołowych | masła Milsani (do znalezienia w lodówce) |
| 1,5 | kostki rosołowej warzywnej |
| 1 kromka | ciemnego chleba wieloziarnistego Goldähren |
| 4 sztuki | suszonych daktyli |
| 120 g | krewetek marynowanych Gourmet fruits de Mer, rodzaj według uznania (do znalezienia w lodówce) |
| 50 g | bekonu w plastrach (do znalezienia w lodówce) |
| 20 g | nasion słonecznika Gut Bio |
| 10 łodyżek | szczypiorku Gut Bio – zioła w doniczce |
| 200 g | śmietanki Milsani 30% (do znalezienia w lodówce) |
| 2 łyżki stołowe | kremowego miodu wielokwiatowego |
| 1/2 łyżki stołowej | soli jodowanej |
| 1/4 łyżki stołowej | kolorowego pieprzu |
| Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Obierz ziemniaki, jabłka i szalotkę, a następnie pokrój je w kostkę. Rozgrzej 2 łyżki stołowe masła i podduś na nim przygotowane warzywa. Dodaj 750 ml wody i 1,5 kostki rosołowej. Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem przez ok. 25-30 minut.
Przygotuj topping: pokrój chleb i daktyle w drobną kostkę, a następnie podsmaż przez ok. 5 minut na 1 łyżce rozgrzanego masła, a następnie zdejmij z patelni. Krewetki podsmażaj przez ok. 5 minut na 1 łyżce rozgrzanego masła, po tym czasie zdejmij je z patelni i odłóż na bok.
Bekon pokrój w paski i podsmaż na pozostałym maśle aż będzie chrupiący. Dodaj nasiona słonecznika i krótko podsmaż. Umyj szczypiorek, osusz go i drobno pokrój.
Zmiksuj zupę blenderem, dodaj śmietanę i miód, a następnie dopraw solą i pieprzem do smaku. Zupę podawaj z toppingiem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)