łatwy
10min.
2 Porcje | |
---|---|
opakowanie | sera Halloumi Lyttos |
Pokrój blok sera na kilkucentymetrowe kawałki, tak aby nie rozpadły się na grillu.
Podgrzej grill lub patelnię grillową do średniej temperatury i wrzucaj ser na około trzy minuty z każdej strony, aż pojawią się śliczne złocistobrązowe ślady zwęglenia. Zdejmij z grilla i podawaj.
Grillowany ser Halloumi jest słony i twardy, a przez to idealny do wielu zastosowań, ale przede wszystkim jako baza do bruschetty lub do prostych sałatek z grilla (np. z brzoskwiniami).
Możesz także dodać ser Halloumi do warzywnych szaszłyków i grillować w ten sposób, zrobić z niego kanapkę z serem oraz ze świeżym pesto, a także położyć na burgerze.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)