łatwy
30min.
4 Porcje | |
---|---|
1 kg | mąki |
1 kostka | margaryny |
25 dag | miodu |
25 dag | cukru |
2 | jajka od kur z wolnego wybiegu |
2 łyżki stołowe | przyprawy do piernika |
0,5 opakowania | proszku do pieczenia Albona |
5 łyżek stołowych | kakao |
Niektóre artykuły są dostępne w naszej ofercie tylko sezonowo. |
Miód rozpuść z cukrem i dodaj przyprawę do piernika. Gdy masa miodowa lekko przestygnie, wlej ją do mąki. Dodaj margarynę, jajka, kakao i proszek do pieczenia. Wyrób na gładkie ciasto.
Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wytnij z niego świąteczne kształty. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
Po wystudzeniu w dowolny sposób udekoruj świąteczne pierniki – np. maczając je w czekoladzie lub dekorując lukrem
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)