średni
60min.
4 Porcje | |
---|---|
1 kg | kapusty kiszonej KLOSTERGARTEN |
400 g | grochu DOBRE PLONY |
2 | duże cebule |
3 | liście laurowe |
8 | ziaren ziela angielskiego |
1 łyżka | majeranku |
1 płaska łyżka | kminku |
4 łyżki | oleju BUTTELLA |
sól, pieprz |
Groch namaczamy przez noc. Po tym czasie wymieniamy wodę na świeżą, dodajemy majeranek i gotujemy do miękkości (aż zacznie się nieco rozpadać). Odcedzamy.
Kapustę odciskamy i drobno szatkujemy. Przekładamy do garnka, dodając szklankę wody i pozostałe przyprawy. Gotujemy około godziny. Pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na oleju i dodajemy do kapusty wraz z grochem.
Niedostępne
Oferta już wygasła
Aktywacja przypominania!
Potwierdzenie przypomnienia
Otrzymasz przypomnienie w dniu ${date} o godzinie ${time}.
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail)
Wymagana aktywacja wiadomości (SMS)
Wymagana aktywacja wiadomości (e-mail / SMS)